ImProgress

Nieuwsbrief voor Hightech & Industrie
Razendsnel grijpt nieuwe technologie om zich heen. Mobiel, I-pad en internet zijn niet meer weg te denken uit onze huidige levenswijze. Zo'n 20 jaar geleden werd de robot nog tot "science fiction" bestempeld en menigeen had niet durven geloven dat de zelfsturende auto ooit echt werkelijkheid zou worden. De mensheid heeft reeds grote stappen gezet op het gebied van technologie. Na de industriële revolutie in de 19e eeuw zijn we nu toe aan Industrie 4.0. Een grote stap voorwaarts met nieuwe uitdagingen!

De term “Smart industrie” staat gelijk aan industrie 4.0 en wij zitten er middenin! Bij industriële automatisering komt steeds meer data beschikbaar uit één meetpunt. Het is belangrijk dat die data wordt omgezet naar informatie die voor alle gebruikers bruikbaar is. Eenduidigheid zorgt voor een efficiënter proces.

Machines moeten met elkaar gaan communiceren om zo 
efficiënt mogelijk te werk te gaan. Deze intelligente netwerkvorming vormt een grote kans voor de industrie.
Dankzij een flexibele productie kan een optimale benutting van de installaties worden bereikt en geïndividualiseerde producten kunnen tegen de voorwaarden van de massaproductie worden vervaardigd.

Desondanks hebben veel ondernemingen nog twijfels als het gaat om de realisatie van Industrie 4.0 in hun eigen productie. Het vraagt om een andere kijk op de wijze waarop de productie plaatsvindt. De mens achter de machine zet een stap zijwaarts voor robots die zo geprogrammeerd zijn dat ze het denken van de mens voor een stuk over kunnen nemen. Fantastisch, maar soms ook erg spannend!

Hoe is jouw organisatie bezig om Industrie 4.0 handen en voeten te geven en waar zitten de knelpunten? Deel het met ons! Samen staan we sterk en kunnen we vorm geven aan deze nieuwe werkelijkheid.

Met vriendelijke groet,
         

  Eelke Timmer
 
Science Fiction wordt realiteit!
 

Marktontwikkelingen
Industriële ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden
 
Na de uitvinding van de stoommachine begon de industriële revolutie op zowel technisch als procesmatig niveau en is tot op heden nog steeds onderhevig aan veranderingen. In Nederland vond de revolutie pas plaats gedurende de tweede helft van de 19e eeuw wat bijna vijftig jaar later was dan in België (1799) en honderd jaar later dan in Groot-Brittannië. In Groot-Brittannië vonden vanaf 1750 een ............


 Lees verder 
 
ImProvia
Configuratie Baggage Handling System Schiphol

Op en onder luchthaven Schiphol ligt een ongekend groot bagagegebied. Gedurende tien jaar is het bagagesysteem sterk uitgebreid. Daarmee ontstond de wens om een helder totaaloverzicht van het systeem te krijgen. Sinds 2014 behandelt ImProvia, in opdracht van Compris, het configuratie-, versie- en change management voor de afdeling A/OPS/BG van Schiphol Amsterdam.

 
Baggage Handling System Schiphol

Klant in beeld 
Houdijk Holland is gespecialiseerd in het ontwikkelen en ontwerpen van systemen voor het handlen en verpakken van koekjes, kaakjes en crackers. Denk hierbij aan systemen voor het maken van sandwich biscuits, tray beladers, systemen voor het maken van rollen of stapeltjes en buffer systemen. Houdijk is gevestigd in Vlaardingen maar gaat de landsgrenzen ver voorbij. Houdijk exporteert vrijwel 100% van haar systemen en richt haar commerciële pijlen op alle regio’s in de wereld zoals Mexico, Peru, Turkije, China & Rusland. Uiteraard zijn klanten gevestigd in Nederland ook van harte welkom. Voor iedere uitdaging of probleem wordt een passende oplossing gevonden.
 
 
ImProvia in actie!
Om zijn olievelden te monitoren, riep Shell de hulp in van ImProvia. Het Bredase ingenieursbureau hielp mee in het ontwerpen van een zeer robuuste robot die zonder problemen in een mogelijk explosiegevaarlijke omgeving een kijkje kan nemen als er een alarmbel afgaat. Ronald Schreurs was een van de, door Shell zeer gewaardeerde, ImProvianen die mee werkte aan dit project.

  Lees verder 
 
 

ImProvia is een groeiend bedrijf met ambities en grote potentie. Om ImProvia verder te ontwikkelen is extra kapitaal nodig. In samenwerking met Collin Crowdfund heeft ImProvia onlangs dan ook een crowdfundcampagne opgestart om dit te verwezelijken. De campagne was binnen no-time volgeschreven! Een persbericht is verschenen over hoe dit avontuur verlopen is.

 Persbericht  
 


Wist je dat?

 

ImProvia regelmatig een KlantenArena organiseert?
ImProvia hecht waarde aan een goede relatie met haar klanten. Wij vinden het dan ook belangrijk op de hoogte te zijn en te blijven van wat er bij klanten speelt. Niet alleen met het oog op wat wij mogelijk voor de klant kunnen betekenen maar zeker ook met betrekking tot de reeds bestaande samenwerking met ImProvia. Een van de mogelijkheden om dit te peilen is d.m.v. een klanttevredenheidsonderzoek.

ImProvia zou ImProvia niet zijn als we dit niet op een innoverende wijze zouden doen. Door middel van een KlantenArena  onderzoeken wij  samen met de klant  wat de behoeften en ervaringen zijn. Het kan zijn dat jij of een collega hier al voor gevraagd is of dat dit in de nabije toekomst zal gebeuren.

Interessant? Hier volgt een korte inhoudelijke uitleg van de klantenarena.

 

Op RoboBusiness Europe ImProvia ook vertegenwoordigd is?
RoboBusiness Europe van Robovalley is een exclusieve gelegenheid om deskundigen in de roboticamarkt te ontmoeten en richt zich op de belangrijkste onderwerpen met al hun uitdagingen. RoboBusiness Europe maakt deel uit van de First International Robotics Week die ook Unmanned Systems (TUS) Expo omvat. Beleef de toekomst van robotica en breng zeker een bezoek aan de stent van ImProvia!
http://www.robovalley.com
 
 
Robo Business Europe - 19 t/m 21 april 2017

Agenda


 

19 april t/m 21 april 2017
Robo Business Europe - Robovalley
Den Haag

http://www.robovalley.com
 

Feedback? Ja, graag!
Heb jij iets gemist in deze ImProgress of heb jij een tip voor ons?
Stuur een mail, wij stellen jouw mening op prijs!

Heb jij een collega of relatie die ook geïnteresseerd is in de ImProgress?
Inschrijven kan altijd.

      
.