EU subsidieert project Iristick

 

 

 

De Europese Unie subsidieert o.a. via Interreg Vlaanderen-Nederland grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei. Het wordt gefinancierd vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Het project van Iristick, waar ImProvia bij betrokken is, komt in aanmerking voor deze Europese financiële steun. Het project van Iristick omvat een “smart glass” en is een geavanceerd elektronisch product. ImProvia heeft in dit project als taak het technisch dossier samen te stellen om dit hoogwaardige elektronische product door het certificeringsproces te leiden zodat deze ATEX en IECEx gecertifieerd kan worden.

Er bestaan rondom explosieveiligheid een aantal certificeringen die door verschillende instanties worden gebruikt. In Nederland wordt vooral het Europese ATEX gebruikt en wordt daardoor ook vaak als werknaam gebruikt als men het over explosieveiligheid heeft. Mondiaal zijn de normen door de International Electrotechnic Commission (IEC) opgesteld. De normen rond explosieveiligheid zijn de IECEx normen en gaan over de certificering van producten en persoonlijke competenties. Voor beide certificeringen gelden zeer hoge eisen.

ImProvia heeft naast genoemde product voor Iristick de afgelopen jaren twee explosieveilige robots ontwikkeld: de Sensabot voor Shell en de ExR-1 voor ExRobotics.

 

Reader Interactions