ImProvia genomineerd voor MKB innovatie top 100

ImProvia is genomineerd voor de MKB innovatie top 100 van 2018 met de ExR-1 inspectie robot. Deze nominatie onderschrijft het innovatieve karakter van ImProvia en stipt exact aan waar de wereld behoefte aan heeft: hoogwaardige technologische innovaties die ons leven gemakkelijker maken.  

 

De MBK innovatie top 100 is een initiatief van de Kamer van Koophandel om te laten zien waar we in Nederland goed in zijn: innoveren! Het wordt dan ook wel de innovatie-etalage van Nederland genoemd. Met een nominatie voor de MKB innovatie top 100 laten ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf zien dat er gewerkt wordt aan het Nederland van de toekomst.

 

ImProvia is genomineerd met de ExR-1, een inspectierobot voor explosie gevaarlijke omgevingen (Atex gecertificeerd). Onze robot kan door een gaswolk heen rijden, zonder dat de gaswolk explodeert. Met deze technologie kunnen we er voor zorgen dat operators hun werk op afstand kan doen, wat veiliger is én de operationele kosten verlaagd.

 

De industrie heeft de afgelopen 10 jaar heel veel geld geïnvesteerd in deze technologische wedloop (schatting is +/- 30 miljoen euro). ImProvia heeft hieraan in het verleden een zeer belangrijk bijdrage geleverd en afgelopen jaar deze kennis gebruikt om een eigen product te ontwikkelen. De ExR-1 is de eerste robot voor explosie gevaarlijke omgevingen en gereed voor massa productie.

 

Meer zien? exrobotics.global 

 

 

Reader Interactions