Kijkje achter de schermen bij project Hoogteborden Rotterdam

 

ImProviaan en engineer Nick van Eekelen geeft graag een kijkje achter de schermen bij een van de projecten waar hij aan mee heeft gewerkt; Project Hoogteborden Rotterdam.

 

Om de scheepvaart verantwoord onder een brug te laten varen zijn doorvaarhoogteborden noodzakelijk. Deze borden staan op of onder een brug en langs het water zodat de scheepvaart goed kan inschatten of zij onder de brug door kan varen. Het onderhoud van de inmiddels vervangen installatie was in beheer van ÆVO, dochteronderneming van ImProvia. Tijdens dit onderhoud kwamen steeds vaker zaken naar boven die het vervangen van de installatie onvermijdelijk maakten. ÆVO heeft dit op zich genomen en heeft begin 2016 de opdracht gekregen van Gemeentewerken Rotterdam om in totaal 6 hoogteborden te vervangen; vier bij de Erasmusbrug en twee bij de Willemsbrug in Rotterdam.Hoogteborden Rotterdam

 

Bij dit project heeft ÆVO met hulp van ImProvia de oude hoogteborden verwijderd en nieuwe borden met P10 LED panelen samengesteld en geplaatst. Het bedieningscentrum op de Kop van Zuid is ook van nieuwe software voorzien. Een uitdaging vormde met name de plaatsing van de borden. Een aantal borden van ca. 3 x 3 meter moest onder de brug geplaatst worden of net op het randje ervan. Demontage en montage van de panelen moest dan ook nauwkeurig gebeuren met behulp van kranen en laagwerkers. Vanwege de lastige locaties werden de borden vooraf getest aan de hand van een FAT protocol zodat er na plaatsing geen verassingen meer waren met betrekking tot eventuele disfunctionaliteiten.

 

Een andere uitdaging vormde de software. Deze moest vervangen en gekoppeld worden aan twee niveau sensoren en reeds bestaande wireless modules. Op de Kop van Zuid moest uiteindelijk alle software samenkomen en functioneren. Dankzij de deskundigheid van betrokken ÆVOnomen en ImProvianen is ook dit naar wens verlopen.

 

Inmiddels zijn de hoogteborden in gebruik genomen en functioneert alles tot nu toe storingsvrij.

 

nickvaneekelen_rond

 

Nick van Eekelen: “ Ik kijk terug op een dynamisch en uitdagend project. Een brug blijft een prachtig object die vele uitdagingen kent.”

Reader Interactions