“Laat jezelf niet gek maken”

Goedemiddag, leuk dat je een moment vrij hebt kunnen maken voor dit gesprek. Om een impressie van de persoon Gijs te krijgen zou ik graag wat meer over je te weten willen komen. Wat kun je vertellen over de persoon Gijs Suijkerbuijk?

Goedemiddag, Ik ben Gijs Suijkerbuijk 29 jaar oud. Geboren en getogen in Hoeven. Vervolgens ben ik vrij jong al naar Oudenbosch verhuisd waar ik ben opgegroeid. Ik woon nu sinds een aantal jaar alweer in Breda. Tijdens mijn studie werktuigbouwkunde aan Avans ben ik op kamers gegaan in Breda. Mijn achtergrond ligt op het mbo-werktuigbouw in Bergen op Zoom. Tijdens mijn studie heb ik mijn huidige vriendin ontmoet en zijn we ondertussen verloofd! In het weekend steek ik erg graag de barbecue aan en om alle calorieën eraf te krijgen sport ik ook af en toe.

Na een drukke week ImProvia, wat doe je dan het liefst?

Normaal gesproken ga ik graag naar het café, maar dat is op dit moment minder van toepassing. Ik ben nu vooral veel aan het klussen. Bij mij thuis heb ik al het een en ander gedaan, maar een vriend van mij heeft een nieuw huis gekocht. Die help ik regelmatig. Ik moet zeggen dat ik erg moeilijk stil kan zitten. Ik ben graag bezig.

Je bent lid van de ondernemingsraad van ImProvia, wat doet de OR volgens jou?

Bij ImProvia zorgt de ondernemingsraad ervoor dat het personeel vertegenwoordigd blijft bij de beslissingen van de organisatie. Wij bewaken de continuïteit van het bedrijf. Denk daarbij aan het herschrijven van een handboek of een leasecontract. Maar we zijn ook scherp op de toekomst. Hoe kunnen wij nadenken over ImProvia en het zo goed houden als het nu is? Wij vragen zo regelmatig rond om te bekijken wat de behoefte is. Maar de OR staat voornamelijk representatief voor de personeelsleden van ImProvia.

Ik zelf ben secretaris van de ondernemingsraad. Dat houdt in dat ik notuleer en de vergaderingen opzet. Maar ook verzorg ik de handtekeningen voor officiële documentatie. Mocht er officieel iets getekend moeten worden, dan verzorgen de voorzitter Michiel en ik de handtekeningen.

Wat was voor jou de aanleiding om lid te worden?

Ik ben er in deze setting ingerold en vrijwel gelijk als secretaris begonnen. Ik ben niet na de OR-verkiezingen erin gekomen. Maar er kwam een plek vrij. Dit was wel vrij aan het begin van de huidige OR. De motivatie om bij de ondernemingsraad te komen, moet echt vanuit jezelf komen. Voor mij persoonlijk wilde ik graag meer over de organisatie weten en er meer bij betrokken zijn. Dat komt omdat ik op dit moment voornamelijk buiten de deur werk.

Waarin zou jij jezelf willen ontwikkelen?

Ik zou zelf graag verder willen ontwikkelen met het ontplooien van mijn communicatieve vaardigheden. Daarmee bedoel ik hoe kan ik groeien in het benaderen van mensen maar ook hoe breng ik een moeilijke boodschap over, zonder dat dit als vijandig wordt geïnterpreteerd.

Tot slot ben ik benieuwd naar de belangrijkste les die je tot nu toe hebt geleerd?

De uitspraak “Laat jezelf niet gek maken”. Het schijnt dat ik deze zin best vaak zeg en er ook zeker gebruik van maak. Ik denk dat dit voort komt uit mijn verleden, omdat mijn vader altijd tot de nok toe vol zat in het werk en af en toe eens een stapje terugnam met die woorden. Zorg dat je alles weer even relativeert en dan zie je dat het allemaal wel meevalt.

 

Maar, Rustig aan, zijn twee woorden waar ik ook naar leef. De wereld heeft veel te veel haast. Misschien had ik in een warm en lui land geboren moeten worden.

Reader Interactions