Michel aan het woord

Michel is deze week onze stagiaire aan het woord. Al bijna een maand loopt hij zijn afstudeerstage bij ImProvia. Hij stelt zichzelf even voor en samen met hem kijken we naar zijn werkzaamheden, eerste indruk van ImProvia en toekomstplannen.

Michel, vertel eens wat over jezelf!

Hoi! Mijn naam is Michel Giang en ik kom uit Capelle aan de IJssel. Studeren doe ik op de Hogeschool van Amsterdam, Toegepaste Wiskunde. Momenteel zit ik in het vierde leerjaar en kom ik dus afstuderen bij ImProvia. Fitnessen en dan vooral crossfit vind ik leuk om te doen in mijn vrije tijd.

Je bent al een aantal weken bezig bij ImProvia, wat vind je ervan?

ImProvia is een grote organisatie en het zit gevestigd in een mooi, goed ingericht pand. Tijdens het werken merk ik dat er een echte technische cultuur heerst. Dat vind ik fijn. Het is eigenlijk net de technische afdeling van mijn school: een echte bètasfeer. Dat voelt als thuiskomen. De collega’s zijn erg aardig en vriendelijk.

Wat ga je precies doen tijdens je afstudeertijd bij ImProvia?

ImProvia heeft in- en output data ter beschikking van sluizen. Als wiskundige ga ik kijken of er aan de hand van die data patronen, uitschieters en/of afwijkingen te zien zijn. Dat ga ik met behulp van wiskundige modellen en machine learning doen. Zo hoop ik dat er opvallende data te zien is, die ik dan vervolgens wiskundig kan onderbouwen. Vervolgens ga ik kijken of er een relatie is tussen eventuele storingen en hopelijk geeft dat informatie waardoor er iets fout is gegaan. Dat kan dan de monteurs helpen met het voortijdig oplossen van storingen.

Wat zou je bij ImProvia willen leren?

De kennis die ik afgelopen drie jaar op school heb opgedaan, kan ik nu echt in de praktijk gaan toepassen. Daar ligt een groot ontwikkelpunt, waar ik onwijs veel zin in heb. Als ik naar mezelf kijk, kan ik mijn communicatieve vaardigheden beter ontwikkelen hier bij ImProvia.

Waar kijk je het meeste naar uit Michel?

Het meest kijk ik uit naar de soorten technieken die ik ga gebruiken. Vooral de technieken die horen bij machine learning en daar ben ik erg benieuwd naar. Het analyseren en het bouwen van modellen lijkt me ook heel tof om te doen en, niet te vergeten, het eindresultaat!

Wat wil je hierna gaan doen?

Na mijn afstudeerperiode wil ik beginnen met werken. Op zoek gaan naar een leuke job en mezelf gaan huisvesten. Het liefst ga ik als wiskundige aan de slag en werk ik vlakbij huis. Als dat er eenmaal is, ga ik nog graag reizen naar China, Japen, Korea en andere landen in Azië.

 

Reader Interactions