Ontdek onze Ondernemingsraad: John

Hi John, ik heb uit eerdere gesprekken begrepen dat jullie als OR al bijna twee jaar werkzaam zijn. Vandaag ga ik een gesprek met je aan als derde gesprek met alle vijf OR leden. Maar om te beginnen zou ik het leuk vinden om meer over jouw leven te weten te komen.

Ik ben John, op dit moment 58 jaar jong. Ik woon al in Roosendaal zo lang als ik kan heugen, maar ik ben oorspronkelijk geboren in Bergen op Zoom. Na mijn studietijd ben ik begonnen bij de toenmalige Philips fabriek in Roosendaal. Ik heb hier 24 jaar gewerkt. Eerst als monteur, daarna heb ik de overstap gemaakt van tekenaar naar constructeur. Na jarenlang werkplezier verdween Philips uiteindelijk uit Roosendaal en dus ook de engineering afdeling. Dat is nu ongeveer 11 jaar geleden gebeurd. Uiteindelijk ben ik 9 jaar geleden bij ImProvia terecht gekomen. Het enige wat er nog staat van de Philipsfabriek is de schoorsteen. Die hebben ze een aantal jaar geleden naar de zijkant van het terrein verplaatst, omdat deze midden op het terrein stond. Waarschijnlijk met het oog om de grond aantrekkelijker te maken voor projectontwikkelaars.

Woon je in Roosendaal samen met je gezin?

Ja samen met mijn vrouw woon ik in Roosendaal. Ik heb twee kinderen, een zoon en een dochter. Mijn zoon is met een verstandelijke beperking geboren, hij is op zijn zevende jaar overleden. Mijn dochter is nu 26 jaar. Zij werkt op dit moment als Orthopedagoge in een huis met verstandelijk beperkte mensen in Arnhem.

Na een drukke week ImProvia, waar kunnen we John dan vinden?

Ik hou heel erg van wielrennen. Normaal fiets ik veel in groepsverband. De trainingsrondjes zijn vaak 60 tot 80 kilometer, waarbij we in het weekend een clubrit rijden van pakweg 90 tot 100 kilometer. Maar helaas is dit door de Coronacrisis “on-hold” komen te staan. Sporten en dus ook fietsen in groepsverband wordt op dit moment nog afgeraden. Als voorzitter van de fietsvereniging heb ik ook een voorbeeldfunctie. We hebben besloten dat er op dit moment niet in clubverband gefietst wordt. Sinds vorig jaar organiseren we ook een toertocht, het is jammer dat het op dit moment niet kan. Maar we houden de moed er in! Een nieuwe datum in 2021 is al geprikt.

Nu we een beeld hebben van de persoon John, ben ik benieuwd. Wat was voor jou de aanleiding om lid te worden van de ondernemingsraad van ImProvia?

In 2016 ben ik met de OR begonnen. Er ging op dat moment iemand weg uit de ondernemingsraad. Als dit gebeurt worden er tussentijdse verkiezingen gehouden. Sinds ik bij ImProvia in dienst ben, heb ik eigenlijk altijd op opdracht gezeten bij een ander bedrijf. Ik heb daar voor mezelf toen over nagedacht. Want als je buiten de deur werkt, krijg je vaak meer mee van dat bedrijf, dan vanuit ImProvia. Ik gaf mezelf vooral een keuze. Wil ik me inzetten om bij ImProvia betrokken te blijven of niet. Ik heb besloten van wel en voor mij is dat de OR om actief bij ImProvia betrokken te zijn. Buiten dat vind ik het een hele mooie manier om anderen en de organisatie te helpen. Het is mijn manier om actief een steentje bij te dragen aan de koers van ImProvia.’

Ik ben benieuwd naar jouw mening, over hoe de situatie, rondom het ondernemingsbeleid en de personeelsbelangen, er nu uitziet?

Op dit moment is er sprake van een situatie waarbij het COVID-19 virus voor een spannende tijd binnen organisaties zorgt. Dit geldt eigenlijk voor alle ondernemingen over de hele wereld. De directie, personeelszaken en de ondernemingsraad hebben de rol om ervoor te zorgen dat alle belangen worden behartigd. Naar mijn mening is communicatie is daarin is daarin belangrijk. Het is natuurlijk spannend, waarbij communicatie voor extra rust zou kunnen zorgen. Ik denk dat er over het algemeen al goed over de situatie wordt gecommuniceerd.

Vind je dat er iets binnen ImProvia moet gebeuren?

Het is lastig om op dit moment te zeggen of er iets moet gebeuren bij ImProvia. Zoals ik eerder al benoemde is het een spannende tijd voor iedereen.

Wat verwacht jij van jezelf als lid van de OR?

Ik vind dat ik als lid nieuwe beleidsregels moet toetsen op de Arbowet. Dat de veranderingen goed, of in ieder geval niet nadelig zijn voor het personeel. Maar de veranderingen mogen niet ten koste gaan van het bedrijf. Daarbij komt dat wij als OR kijken naar personeel als een team. Het individu komt minder aan het woord. Wij bewaken het collectief. De ImProviaan is mondig genoeg om zelf aan te geven wanneer er iets gebeurt wat hij of zij niet fijn vindt. Maar mochten er veranderingen komen die van invloed zijn voor het personeel als collectief, dan gaan wij als OR in gesprek met de partijen die daarvoor van belang zijn. Ik vind dat wij als OR-voorstellen moeten maken voor veranderingen en ervoor waken dat de mogelijke veranderingen goed en soepel verlopen.

 

Mijn dank is groot voor de tijd die John heeft vrijgemaakt voor dit gesprek. In het volgende artikel kunt u het verhaal horen van ons vierde OR-lid. Gijs. Bedankt voor het lezen en vergeet ons niet te volgen op LinkedIn en Facebook!

Reader Interactions