Ontdek onze OR: Youri

Ontdek onze OR: Youri

 

In het eerste interview, werd duidelijk dat de huidige ondernemingsraad van ImProvia sinds mei 2018 actief is. In het interview was de voorzitter: Michiel aan het woord. De teneur van het gesprek was dat er een goede balans heerst tussen Directie, HR en de OR. Heb je dit interview gemist, check dan even onze vorige posts!

 

Hi Youri, leuk dat je tijd hebt om een gesprek met me in te plannen. Ik zou om te beginnen graag wat meer over jou te weten willen komen. Zou je iets over jezelf kunnen vertellen?

Ik ben Youri, nu 35 jaar. Ik woon met mijn vrouw en zoon in Nieuw-Vennep. Mijn achtergrond ligt in Business engineering. Deze studie is te vergelijken met technische bedrijfskunde. Maar met meer nadruk op de techniek (E+W). De verdeling is ongeveer 70% techniek en 30% management/ bedrijfskunde. Doordat deze opleiding voor een groot deel uit techniek bestaat, heb ik tijdens de studie ook dingen zelf moeten maken, zoals een bollensorteermachine en lift. Na mijn studie ben ik bij twee werkgevers werkzaam geweest voordat ik bij ImProvia begon. “As we speak” ben ik ondertussen ongeveer 6 jaar in dienst bij ImProvia. Sindsdien heb ik aan veel projecten mogen werken. Zo heb ik gewerkt als werkvoorbereider voor BAM op de Stadsbaantunnel. Waarna ik voor werkzaamheden voor de BAM een poos in Assen in de kost heb gezeten voor het project Poort van Noord. Vervolgens ben ik bij McCain terechtgekomen in Leuze (België). Daar heb ik een half jaar 2 dagen per week op locatie gewerkt. Daarna kwam er wat werk voor Schiphol op mijn pad terecht en zo ben ik langzamerhand in werkzaamheden voor de IJtunnel gerold, met als resultaat dat ik tegenwoordig vooral voor ÆVO werk.

Je geeft aan dat je nu vooral werkzaamheden doet voor ÆVO. Wat voor werkzaamheden verricht ÆVO?

ÆVO zorgt voor service en onderhoud voor bruggen, sluizen en tunnels. Op dit moment werk ik op het contract met de gemeente Amsterdam. Wij zorgen voor het onderhoud aan de drie gemeentelijke tunnels: de IJtunnel, de Spaarndammertunnel en de Michiel de Ruijtertunnel. Een mooi project, waarbij wij onze kennis op het gebied van risico gestuurd onderhoud dagelijks in kunnen zetten. Daarnaast ben ik werkvoorbereider voor Hoogheemraadschap van Rijnland waar wij elektrotechnische herstelwerkzaamheden uitvoeren aan pompen en gemalen.

Na een drukke week bij ImProvia, wat doe je dan het liefste?

Korfballen. Ik heb 10 jaar in de selectie van SDO uit Hillegom gespeeld. Sinds de geboorte van mijn zoon, ben ik gestopt met de selectie. Ik heb het seizoen toen afgemaakt en tegenwoordig speel ik met een veteranen selectieteam. Waarbij we, als er iedereen er is, een competitief wedstrijdsportteam zijn. Maar het is voor mij tegenwoordig om vooral lekker bezig te zijn. Normaal train in 1 keer per week, maar door alle Coronaontwikkelingen is dit natuurlijk stil komen te liggen. Soms wil ik nog wel eens lekker op de racefiets springen. Maar ik heb ook een fijn gezin en ik vind het hartstikke leuk om lekker met mijn gezin te zijn.

Ondernemingsraad ImProvia. Wat doet de OR volgens jou?

Wij als OR, zijn er voor de organisatie. Dat wil zeggen dat als de werknemers iets op het hart hebben, dat wij dit oppakken richting de leiding van het bedrijf. Maar dit geldt natuurlijk ook vice versa. Als de leiding van het bedrijf iets kwijt wil waar wij instemmings- of adviesrecht hebben volgende de WOR, dan pakken wij die als OR op. Verder pakken wij als OR wat thema’s op die spelen bij die directie. Hoe houden we de mensen bijvoorbeeld binnen ons bedrijf. Hoe maken we het nog leuker voor de mensen etc.

Ik moet zeggen dat onze achterban vrij stil is. Dit geeft aan dat het goed gaat. Toch is er naar mijn mening altijd ruimte om te groeien als OR. Daarom zorgen wij eens in de twee jaar voor een opfriscursus. Iemand die met ons meedenkt. Vaak geeft deze coach ook aan dat de achterban bij veel bedrijven vrij stil is. Wat bij ons ook meespeelt denk ik is, dat ondanks dat alle OR leden goed met iedereen overweg kunnen, dat veel werknemers bij andere bedrijven op opdracht zitten. Je hoort niet altijd alles, en de gemiddele ImProviaan en AEVOnoom weet zelf ook de weg naar de teamleider weet te vinden. De OR heeft echt al wel mooie dingen voor werknemers geregeld. Denk aan het bij kunnen kopen van vakantiedagen en een fietsplan opnemen in het vitaliteits budget. Maar om dit soort dingen te regelen moeten wij wel weten wat er speelt. Dat kan soms nog wel eens moeilijk zijn.

Wat is jouw taak binnen de OR?

Op papier ben ik de vicevoorzitter, dus soms de sparringpartner van Michiel. Doordat ik redelijk nieuwsgierig ben, weet ik redelijk goed wat er speelt binnen de organisatie. Vaak wordt er ook in vergaderingen gezegd: “Youri, jij weet dat vast?”. Dat heeft er denk ik mee te maken dat ik als enig OR lid ongeveer 80% van mijn tijd op kantoor zit. Ik spreek dan veel mensen vanuit de organisatie. Ook trek ik als een soort nomade tussen de verschillende vestigingen en krijg ik overal wel geluiden te horen.

Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?

Ik zou willen groeien in leiding nemen en geven. Daarmee bedoel ik meer sturing willen geven in de overleggen. De plannen die ik voorbereid heb, die gaan goed. Maar de OR-vergaderingen zouden meer strakker en efficiënter kunnen. Waardoor je meer gedaan kan krijgen. Alleen moet hierbij de nuttige discussies niet vergeten worden. Hieruit ontstaan toch ook vaak goede ideeën.

 

Wat is de belangrijkste les die je ooit geleerd hebt en aan anderen mee zou willen geven?

Doe wat je niet laten kan en laat wat je niet doen kan. Hier bedoel ik mee dat je de grenzen op moet zoeken wat je kunt. Maar ook dat je nieuwsgierig bent naar die grens. Maar dat kun je niet alleen. Daarom moet je ook de hulp van anderen gebruiken.

 

Bedankt voor het lezen en houd onze socials in de gaten voor meer leuke verhalen over ImProvia en ÆVO

Reader Interactions