Onze stagiaires aan het woord – Johnson

Alweer de vijfde stagiair aan het woord! Deze week is Johnson aan de beurt. Elke week spreken we een van onze stagiaires, samen met hen kijken we naar hun stage bij de ImProvia Group.

Johnson vertel eens wie je bent en waar je vandaan komt?

Zoals je al zegt: mijn naam is Johnson Lin. Student Elektrotechniek op Avans Hogeschool in Breda. Momenteel zit ik in het derde leerjaar en start ik met een half jaar stage. In mijn vrije tijd houd ik van piano spelen, fitnessen en boulderen. Boulderen ken je misschien niet, dat is een klimsport waarbij je zonder zekering tot 4 meter tegen een wand omhoog klimt.

Wat is je eerste indruk van ImProvia?

Per week ben ik één dag op kantoor aanwezig, de rest van de tijd kan ik thuiswerken en er is een plaats bij Breda Robotics in de Koepel. De dagen dat ik tot nu toe op kantoor zit vind ik erg gezellig. De organisatie is erg open en je kan fijn samenwerken met collega’s.

Wat voor stageopdracht heb je?

Tijdens mijn stage ga ik werken aan Dokter Bridge, een project van ÆVO. Vanuit de besturingsinstallatie van de Rozenburgsesluis wordt data verzameld. Deze moet worden opgeslagen in een database en vervolgens doorgestuurd worden naar de tablet van de monteur. Dan kan de monteur precies zien waar het probleem zit en kan hij het snel oplossen. Hoe deze data precies verzameld en verwerkt moet worden, daar ga ik bij helpen. Aan de hand van de vier engineeringsfases: analyseren, ontwerpen, realiseren en beheren, ga ik aan de slag.

Wat zou je graag willen leren tijdens je stage?

Vooral hoe de automatisering van een proces in de Infrastructuur in zijn werk gaat. Daarnaast wil ik wat meer kennis op doen over communicatie tussen industriële protocollen en over databases. Op persoonlijk vlak ben ik benieuwd naar het bedrijfsleven.

Wanneer is jouw stage geslaagd? Waar kijk je het meeste naar uit?

Mijn stage is pas echt geslaagd als de gehele opdracht is ontworpen en gerealiseerd. Doordat dit best een grote klus is, houd ik er rekening mee dat dit misschien niet in mijn stageperiode lukt. Het meeste kijk ik toch uit naar de realisatie, want dan zie je of het concept ontwerp gaat werken. En natuurlijk, niet te vergeten, de lekkere broodjes tijdens de lunch op vrijdagmiddag!

Hoe zie jij je toekomst voor je Johnson?

Eerst ga ik mijn stage hier succesvol afronden en daarna zal ik verder gaan met mijn studie. Veel mensen gaan reizen na het behalen van hun diploma, maar dat heb ik in mijn tussenjaar al gedaan. Zo ben ik naar Spanje, Engeland, Italië, China en Japan geweest. Het een en ander heb ik dus al gezien en daarom ga ik gelijk aan de slag als ik klaar ben op Avans.

Volgende week spreken we Niels, onze marketingstagiair. Samen met hem kijken we ook naar zijn eerste indruk van ImProvia, stageopdracht en toekomstplannen!

 

Reader Interactions