Onze stagiaires aan het woord – Yannick

Op het kantoor van ImProvia in Breda voert Yannick zijn stage uit voor ExRobotics. Deze week is hij aan het woord en laat hij zien wat hij gaat doen, hoe zijn toekomst eruit ziet en wat zijn indruk is van ImProvia.

Vertel eens wat over jezelf Yannick

Zoals je al zegt ben ik Yannick van der Loop. 26 jaar oud en woon ik sinds drie jaar in Chaam. Oorspronkelijk kom ik uit Maastricht. Studeren doe ik op de Fontys in Eindhoven en daar zit ik momenteel in het vierde leerjaar van de opleiding Mechatronica. Ik kom dus bij ImProvia afstuderen.

Wat vind je tot nu toe van ImProvia?

Hier bij ImProvia is het erg gezellig. Er zijn veel vriendelijke en behulpzame collega’s en er hangt een gemoedelijke sfeer, die toch professioneel is. ImProvia zou ik zeker aanbevelen voor als je een stage zoekt. Je bent hier geen nummertje, wat je vaak bij grote bedrijven wel bent. Iedereen kent elkaar en de lijntjes zijn kort.

Wat ga je komend half jaar doen en waar kijk je het meest naar uit?

Ik ga werken aan de ExR-1 robot van ExRobotics. Een vorige afstudeer stagiair heeft daar een arm voor ontwikkeld en dit ga ik verder uitwerken. Vooral ga ik me bezighouden met het ontwikkelen van de software, zodat de arm kan worden aangestuurd. Op de robot zit een camera, die straks met de arm bestuurd kan worden. Op die manier kan de camera scherper beeld creëren. Het meest kijk ik uit naar een succesvol eindresultaat, dus dat de arm goed bestuurbaar is en de camera scherp beeld laat zien. Dat is wel mijn doel.

Wat wil je allemaal leren tijdens je stage?

Tijdens het komende half jaar ga ik meer leren over programmeren, dit is erg leerzaam en daar ben ik erg benieuwd naar. Daarnaast ga ik het project leiden, opzetten en afronden. Dit is ook een leerzaam punt voor mij. Bovendien probeer ik op persoonlijk vlak mezelf ook te verbeteren. Ik merk dat ik vaak eerst de kat uit de boom kijk, voordat ik goed van start ga. Hier ga ik tijdens mijn stage ook aan werken.

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Over een half jaar hoop ik mijn studie afgerond te hebben. Daarna wil ik gaan werken, ik ben er nog niet aan uit waar ik dit wil gaan doen. Volgens mij is er genoeg vraag naar Engineers en zal dit dus geen enorm zware zoektocht worden. Op dit moment woon ik samen met mijn vriendin, misschien kunnen we dan iets groter gaan wonen.

Volgende week is weer een andere stagiaire aan het woord. Benieuwd naar zijn verhaal? Houd dan onze social media pagina’s in de gaten!

Reader Interactions