Goede voornemens volhouden doe je zo!

2021 is begonnen! Velen beginnen vol goede moed aan hun goede voornemens, maar voor hoelang? In de meeste gevallen weet je je eigen voornemens tijdens de zomer al niet eens meer. Volhouden is erg lastig bij veel van die goede voornemens, vaak zijn ze dan ook ieder jaar weer hetzelfde. Met onderstaande tips weet jij jouw voornemens van 2021 goed vol te houden!

Maak jouw voornemens concreet
Zorg dat de voornemens die je bedenkt ook haalbaar zijn. Wil je stoppen met roken? Bouw dat dan langzaam af. Werk met kleine stapjes om je goede voornemen te behalen en zorg dat je deze stappen uitschrijft. Onze Recruiter Sanne heeft haar voornemens concreet gemaakt en zelfs in haar agenda staan, een datum aan een voornemen koppelen kan helpen bij het behalen of uitvoeren van jouw goede voornemens.

Maak een plan
Zorg dat je je voornemen goed uitdenkt en maak voor jezelf een plan. Wil je meer afvallen? Zoek dan een manier die voor jou werkt. Meer ontspannen? Zorg dan dat je dit ook in je planning verwerkt. En welke mensen kan je inschakelen als je hulp nodig hebt met jouw voornemen? Zorg dat je dat allemaal in een plan verwerkt!

Praat over jouw voornemens!
Deel al je voornemens met vrienden, collega’s en familieleden. Zij kunnen jou helpen om je doel te bereiken. Daarnaast zijn er misschien wel anderen met hetzelfde voornemen als jij en dat kan ervoor zorgen dat je elkaar motiveert. Bij ImProvia zijn er zelfs al teams meetings ingepland om het over de voornemens te hebben!

Beloon jezelf
Ben je goed bezig? Beloon jezelf! Natuurlijk niet met iets wat jouw goede voornemen in de weg staat, beloon jezelf dus niet met wat lekkers als je af wilt vallen. Ga dan bijvoorbeeld nieuwe sportkleding kopen.

Bereid je voor op crisismomenten
Iedereen kent het moment wel dat het even wat minder gaat met je goede voornemen. Belangrijk is dat je op die momenten jezelf kunt herpakken. Door jezelf voor te bereiden op deze momenten, is dat herpakken ook een stuk gemakkelijker.

Wil je kijken of je jouw goede voornemens in 2021 behaald hebt? Schrijf ze dan op en stop ze dan bij het opruimen van de kerstpullen in dezelfde doos. Wanneer je de kerstpullen er in december weer bij pakt, kan je mooi reflecteren op jouw goede voornemens! Bij ImProvia zijn er collega’s die dat ook zo doen!

Reader Interactions